Child Theme och Google+

Idag upptäckte jag en rätt obehaglig sak.

Google+ tar mina bilder.

Jag skjuter mig själv i foten om jag säger att det inte var jag som bad om det, men jag var dock inte medveten om det. Finstilt?

Jag talar alltså om att när du har installerat Google+ appen till din Android eller iPhonelur så kommer alla foton du knäpper att automatiskt laddas upp till ditt Google+-konto. Det är inte ok, eller jo det är det, om jag hade vetat om det.

Funktionen kan ju vara ganska trevlig om du ändå känner att det är viktigt att backa upp dina bilder, varför kan det då inte ske automatiskt?

Nu vet jag om det och kan sova bättre i natt. Det stämmer dock inte, jag sov rätt bra i natt också när jag inte visste om det.

 

Sitter också och petar lite med Child Themes för WordPress (WP).

Är du som jag lite trött på att allt jobb du lagt ned på att få den där kolumnen eller sökboxen att ligga just där den ligger nu och bara för att i nästa sekund när du uppdaterat WP, besöker din ”bebis” och ser att nu är den tydligen skitful. Ja, då kan det vara dags att skapa ett Child Theme.

Jag tänker inte gå in helt och fullt vad det handlar om men i stora drag så skapar du ett eget tema med en style.css som importerar den style.css som används i ditt valda ”huvudtema”. De förändringar du gör i ditt Child Theme kommer sedan att vara dominanta och gälla även efter en uppdatering. Nifty!

Har bara börjat jobba lite med det men kommer sitta med det ett tag framöver märker jag, det är inte en dum idé att faktiskt besitta lite kunskap om PHP och dess funktioner.

Använder mig just nu utav WordPressGurus guide som du finner här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *